Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Vind je goede Latijns Amerika-journalistiek belangrijk?

Help journaliste Wies Ubags naar Venezuela om verslag te doen

Datum : 17/11/2015
Auteur : Mark Weenink
Land : Venezuela

Vind je goede Latijns Amerika-journalistiek belangrijk?

Ben je geïnteresseerd in Venezuela en lees je daar graag goede artikelen daarover van Nederlandse journalisten? Grijp dan je kans en steun de Nederlandse journaliste Wies Ubags via Yournalism, de crowdfundingsorganisatie voor onderzoeksjournalistiek. Met je donatie stuur je Ubags in december naar Venezuela om verslag te doen.

Waarom juist nu?
Op 6 december 2015 zijn er parlementsverkiezingen in Venezuela. Een cruciaal moment voor president Nicolás Maduro en voor de bevolking, want de economie ligt aan diggelen en de mensen zijn de problemen zat. De brandstof van het socialisme in Venezuela raakt op: komt er een ruk naar rechts? Zullen de verkiezingen eerlijk verlopen? Als de oppositie de parlementaire verkiezingen wint, slaat de vlam in de pan in dit land op de drempel van ons koninkrijk.

Waarom juist Wies Ubags?
Wies Ubags is correspondente Latijns Amerika voor onder andere het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), One World en Wordt Vervolgd van Amnesty International. Sinds 2013 woont ze in Rio de Janeiro in Brazilië en van 2002 tot 2013 woonde ze en werkte ze als journaliste in Colombia.

Hoe steun ik Wies Ubags?
Wies Ubags heeft een bedrag van € 1500,- nodig om haar Venezuela-project te realiseren. Momenteel zit ze op 40% van dat bedrag, met nog twee weken te gaan. Ga naar de website van Yournalism en doneer eenvoudig. Naar verluidt zijn er maar liefst negen manieren om te doneren (waaronder iDEAL). Minimale donatie is € 5,-.

Wat krijg ik als lezer?
Verschillende artikelen waarin Ubags ingaat op de actuele kwesties in Venezuela. Kijk op de website van Yournalism en haar eigen website voor meer informatie.

Doneer via: http://yournalism.nl/en/voorstellen/wies-ubags-venezuela/

De website van Wies Ubags: https://wiesubags.wordpress.com/

Bookmark and Share


Terug