Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Zuca Magazine

online literair tijdschrift over de Portugese taal

Datum : 12/04/2017
Auteur : Estefania Pampin Zuidmeer
Land : Brazilië

Zuca Magazine

Sinds kort bestaat Zuca Magazine, een online literair tijdschrift voor iedereen die geïnteresseerd is in de Portugese taal en literatuur, uit zowel Portugal als Brazilië. Het is een plek voor vertalers en uitgevers, een podium voor dichters, zangers en schrijvers, een omgeving voor reportages, boeken, gedichten en andere publicaties die een link hebben met het Portugees. De naam Zuca staat volgens de redactie voor geestdrift, elan en energie, zelfbewustzijn en kracht. Het is tevens ontleend aan Zuca Sardan, de Braziliaanse dichter, schrijver, cartoonist en anarchistische ex-diplomaat die een aanstekelijk enthousiasme combineert met humor en inventiviteit.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Portugese taal is deze website een must. Erg leuk is het citaat van de week, afkomstig uit boeken of gedichten in het Portugees, prominent aanwezig op de homepage. Daarnaast zijn er ook columns, interviews en recensies te lezen over actuele onderwerpen en publicaties uit Portugal en Brazilië. En de laatste ontwikkelingen zijn nauw te volgen via de nieuwspagina. De ideale website voor iedereen die op de hoogte wil blijven van alles wat te maken heeft met de Portugese taal.

Recentelijk werd Zuca Magazine officieel gepresenteerd en dat was een groot succes. Het publiek kon kennis maken met vooraanstaande schrijvers uit de Portugese literatuur zoals Dulce Maria Cardoso en José Eduardo Agualusa. Programmamaker/schrijfster Judith Uyterlinde ging in gesprek met beide schrijvers over hun laatste vertaalde boek. De bovengenoemde Zuca Sardan was ook aanwezig, en zijn absurdistische en humoristische teken- en dichtstijl kwam aan bod. Het eerste exemplaar van Zuca Magazine werd live uitgereikt aan de Portugese ambassadeur Mrs Rosa Batoreu.

Website: http://zuca-magazine.nl/

Het tijdschrift is te koop bij de Athenaeum Boekhandels in Amsterdam en Haarlem.
Bestellen kan ook: stuur een mail naar harrie@zucamagazine.nl.
Prijs: € 12,50

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug