Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Van print naar digitaal

Auteur : Maja Haanskorf en Jan de Kievid

Van print naar digitaal

Op 4 april 2014 heeft de redactie van La Chispa tijdens een feestelijke bijeenkomst afscheid genomen van het laatste print magazine. Tegelijk presenteerden we onze website en community, waarop met grotere frequentie dan voorheen nieusberichten, artikelen, tips en columns verschijnen.

Lees hieronder het Redactioneel uit de laatste ‘papieren’ La Chispa

Het is zover, het laatste magazine van La Chispa. Na veertig jaar, in totaal 367 nummers, nemen we afscheid van La Chispa in gedrukte vorm. Zoals we in december vorig jaar al aankondigden, is dit het laatste nummer van La Chispa dat bij u op de mat valt. Lees het, koester het, lijst ‘m desnoods in. Breng dan een bezoek aan www.lachispa.eu en zie wat de digitale Chispa u de komende tijd gaat bieden.    
         
Van alle revoluties en hervormingen in de afgelopen veertig jaar is de ‘digitale revolutie’ wellicht het minst voorzien. De gevolgen zijn verstrekkend. Latijns Amerika is direct met de rest van de wereld verbonden. Informatie gaat razendsnel rond en communicatie is veel makkelijker geworden. Dat biedt nieuwe en ongekende kansen voor media. Paradoxaal genoeg moeten veel media, waaronder nu ook La Chispa, mede door die digitale revolutie hun gedrukte uitgave stoppen. Tegelijk biedt het ons de mogelijkheid om met onverminderde passie en deskundigheid u frequenter te informeren over Latijns Amerika. 

Op onze website vindt u dagelijks nieuws en wekelijks nieuwe artikelen, interviews en opiniestukken in de beste journalistieke traditie van La Chispa. Daarnaast geniet u van tips van redacteuren, blogs van correspondenten en interessante kortingen van onze partners. Spreekt een artikel u aan? Deel het met anderen via een post op facebook of twitter het rond. Wilt u zelf in de pen klimmen of discussiëren? Neem dan deel aan onze community, die openstaat voor iedereen die is geïnteresserd in Latijns Amerika - een digitale ontmoetingsplek voor discussie, uitwisseling, oproepen en vragen. En meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws over La Chispa en Latijns Amerika.

Ook al doet de redactie haar werk op vrijwillige basis, onderhoud van de website en community en onkosten van medewerkers vragen om een financiële basis. Die basis kunt u  helpen bouwen en in stand houden. Word ‘Vriend van La Chispa’ en doneer jaarlijks 15 euro – of meer -  op rekening  NL63INGB0008172300 van Stichting La Chispa te Utrecht.

Last but not least: Een groot gracias uit het diepst van ons hart aan alle abonnees, partners, gastauteurs en correspondenten die La Chispa in de loop van veertig jaar hebben gesteund en nog steeds steunen! 
Tot ziens op onze website en community, 

namens de redactie van La Chispa,
Maja Haanskorf en Jan de Kievid

Foto: (boven) Femke, Franka, Maja, Guido (lay-out magazine), Steven, Jan
          (onder) Annelies, Mark, Peter, Daniela
Op de foto ontbreken: Simone, Manja, Krijn, Bart-Jaap, Teun, Federico, Moniek
Credits: Michel Truong van Dijck

 


Terug